Predsjednik Republike sudjelovat će na Austrian World Summitu o energetskoj tranziciji i prilagodbi klimatskim promjenama

16. rujan 2020.
15:18

Na poziv osnivača klimatske inicijative posvećene podizanju svijesti o klimatskoj krizi i hitnoj potrebi za djelovanjem predsjednika Republike Austrije dr. Alexandera Van der Bellena i bivšeg guvernera američke savezne države Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će u četvrtak, 17. rujna 2020. na Austrian World Summitu, koji će se održati u Beču, Republika Austrija.

Predsjednik Milanović sudjelovat će na okruglom stolu na temu „Odgovor na klimatsku krizu – Europski zeleni plan“ („Reacting to the Climate Crisis–The European Green Deal“) na kojem će govoriti o ulozi Republike Hrvatske na području energetske tranzicije i prilagodbe klimatskim promjenama.

Tijekom boravka u Beču, na marginama Austrian World Summita, predsjednik Milanović održat će bilateralne sastanke s austrijskim predsjednikom Van der Bellenom te s predsjednicom Slovačke Republike Zuzanom Čaputovom.