Supruge hrvatskog i malteškog predsjednika, Sanja Musić Milanović i Miriam Vella, posjetile Područnu školu Kozjak

27. listopada 2021.
17:13

Supruga predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Sanja Musić Milanović i supruga predsjednika Republike Malte Georgea Velle koji boravi u državnom posjetu Republici Hrvatskoj, gospođa Miriam Vella posjetile su danas Područnu školu Kozjak u Zagrebu gdje su prisustvovale predstavljanju Poligona za tjelesnu aktivnost djece.

„Posjetile smo Područnu školu Kozjak jer je u državnom izaslanstvu Republike Malte došao i ministar koji pokriva, između ostaloga, područje istraživanja i inovacija. Upravo zato smo tijekom današnje posjete školi sudjelovale na predstavljanju sada već dvostruko nagrađenog primjera dobre prakse, prepoznatog od strane Europske komisije, kao i od strane Svjetske zdravstvene organizacije – naših, hrvatskih poligona za tjelesnu aktivnost djece. Poligoni su ušli u 120 matičnih škola, a potom i u tisuću područnih škola te smo danas imali prilike vidjeti kako tjelesne aktivnosti djece funkcioniraju u školama bez dvorana. Uz to su nam prekrasna djeca na hrvatskom i sjajnom engleskom jeziku priredila odličan program,“ rekla je Musić Milanović. 

Osim toga, Musić Milanović organizirala je za gospođu Vella i sastanak s hrvatskim stručnjacima koji su, kao i ona, ranije radili kao predavači na Malti te su ondje unaprjeđivali sustav školovanja. Riječ je o projektu koji je financiran iz fondova Europske unije i u sklopu kojega je radilo 350 nastavnika iz Hrvatske u razdoblju od šest godina.

Uz suprugu predsjednika Republike Malte u programu su sudjelovale i gospođa Remenda Grech, supruga ministra ravnopravnosti, istraživanja i inovacija te gospođa Angela Spiteri, supruga veleposlanika Republike Malte u Republici Hrvatskoj.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić